Ledenportaal - mijn RRV-site

 
headerfoto-algemeen2-bew

Veiligheid

Zoals elke sport kent roeien risico’s en we hechten er veel belang aan dat iedereen op een veilige manier leert roeien. Daarom dragen we lichtgekleurde (boven)kleding, nemen we een fles water mee, roeien we alleen bij daglicht, kijken we goed rond en houden we ons aan de vaarregels. De vaarregels zijn zo belangrijk dat ze worden getoetst tijdens twee theorietoetsen die alle leden moeten maken.

In dit ledenportaal vind je bij de Besloten bestanden het Veiligheidsplan van onze vereniging. Ook op de pagina Veiligheid op de website staan afspraken over veiligheid en wanneer een roeiverbod van kracht is. Op de homepage van de website www.roosendaalserv.nl en bij het afschrijfboek zie je een stoplicht dat aangeeft of er geroeid mag worden (groen).

Zomerperiode

Bij hoge temperaturen en felle zon is het extra belangrijk om altijd een fles water bij je te hebben (graag in een sok zodat de boot niet beschadigd wordt), zonnebrandcrème te smeren en een pet te dragen.

Bij aanhoudend hoge temperaturen en droogte kunnen er blauwalgen ontstaan, waar te nemen als drijvende, groene ‘smurrie’. Blauwalgen geven huidirritatie en als je het binnenkrijgt kan dat maag- en darmklachten veroorzaken. Mocht je onverhoopt in het water terecht komen, probeer dan te voorkomen dat je water binnenkrijgt en ga daarna zo snel mogelijk douchen.

Winterperiode

In de donkere wintermaanden wordt fluorescerende bovenkleding aanbevolen, zodat je goed zichtbaar bent op het water. De KNRB verplicht minimaal opvallende kleding te dragen, zoals onze clubkleding. Draag in ieder geval geen donkere bovenkleding, zoals zwart, bruin, donkerblauw of grijs.

Geadviseerd wordt om verschillende laagjes over elkaar aan te trekken. Speciaal voor roeiers zijn zogenaamde ‘pogies’ te koop; een soort wanten die je over de hand én de handel van een riem trekt.

Sociale veiligheid

Het is belangrijk dat iedereen zich sociaal veilig voelt op de vereniging. Behandel elkaar met respect, help elkaar en wees vriendelijk. Vraag om hulp als je iets niet weet of iets niet in je eentje lukt. Immers, roeien is een teamsport. Wanneer je bij onze vereniging ongewenst gedrag ervaart, kun je dit bespreken met onze vertrouwenspersoon Robert Zegers: sregez.r.[antispam].@hethuisartsenteam.nl