headerfoto-roeien

Roeien bij de RRV

Wat is er nou zo leuk aan roeien?

Roeien is een fantastische watersport! Je bent lekker buiten en traint je hele lichaam. Dit trainen kan op het niveau dat bij jou past: van intensieve trainingsschema's tot één keer per week relaxed toeren. En alles daartussen.

Met één of twee riemen; alleen of in een ploeg

Bij roeien gebruik je één of twee riemen om de boot vooruit te krijgen. Dit noemen we boordroeien (één riem per roeier) en scullen (twee riemen). Scullen kun je in allerlei samenstellingen doen; de meest gangbare samenstellingen zijn: alleen in een skiff (éénpersoonsboot), met z'n tweeën of met z'n vieren. Boordroeien doe je altijd met een even aantal roeiers; logisch toch?!

Je gaat toch de verkeerde kant op?

Als roeier zie je inderdaad niet waar je naartoe gaat. Dat maakt roeien ook zo anders dan bijvoorbeeld kajakken. Het zorgt er wel voor dat je haal heel efficiënt is en je dus in kortere tijd een grotere afstand kunt afleggen. En je gebruikt je hele lijf bij de roeibeweging.

We hebben boten waarin een extra persoon als stuur zit, zodat je als roeier niet op het sturen hoeft te letten. Bij de boten zonder een stuurman stuurt één van de roeiers.

Prachtig roeiwater

De Roosendaalse roeivereniging ligt iets ten noorden van Roosendaal, aan de Roosendaalse Vliet. We hebben hier het geluk van prachtig roeiwater: breed, rustig water met nauwelijks obstakels. En je kunt kilometers maken zo veel als je wilt, naar Dinteloord of Breda ligt het water voor je open! Voor natuurliefhebbers is de Steenbergse Vliet op zo'n 3 kilometer vanaf de vereniging een waar paradijs om te roeien.

Naast dit prachtige roeiwater hebben we een praktisch paviljoen waar je na het sporten gezellig koffie kunt drinken. Bij goed weer is het terras het beste plekje in de hele regio om na te genieten met een drankje.

Interesse om lid te worden?

Is je interesse in de roeisport gewekt? Kijk hier voor meer informatie om lid te worden.

 
terras