headerfoto-westrijden

Wedstrijdroeien

Ben jij de fanatiekere roeier die zich graag meet met anderen? Train eens voor een wedstrijd. Voor je het weet heb je de smaak te pakken en ga je alle wedstrijden in de regio af.

Regiowedstrijden

Voor de jeugd worden bij de Brabantse verenigingen regiowedstrijden van 500 meter georganiseerd. Vanuit onze vereniging nemen we uiteraard deel aan die wedstrijden.

ROW's

Volwassen roeiers kunnen meedoen aan de zogenaamde ROW's (roeievenementen met een wedstrijdkarakter). Laat je niet misleiden door de naam, want het zijn echte wedstrijden! Je start meestal met een interval van 15 seconden achter elkaar en de afstanden variëren van circa vier tot acht kilometer. Je kunt meedoen in alle gangbare nummers en ook onervaren wedstrijdroeiers van alle leeftijden zijn van harte welkom.

Twee kilometer

Heb je een aardig niveau te pakken? Dan kun je ook meedoen aan landelijke wedstrijden, zoals de Head of the River of skiffhead in Amsterdam of de Tromp Boat Races in Hilversum. Of waag je aan de Olympische en officiële wedstrijdafstand tijdens twee kilometerwedstrijden.

Roosendaalse wedstrijden

Tijdens de jaarlijkse Vlietrace net na de zomer strijden we op ons eigen roeiwater tegen elkaar. Van beginneling tot wedstrijdroeier; van jong tot oud: iedereen van de RRV kan meedoen aan deze boord-aan-boordrace over 1500 meter.

In november staat onze zeven kilometer lange Suikerrace op de wedstrijdkalender. Ploegen van andere verenigingen (zelfs uit België en Duitsland) én een groot aantal ploegen van onze eigen vereniging trotseren dan de weerelementen vanaf de Suikerfabriek in Stampersgat.

Interesse?

Heb je vragen over het wedstrijdroeien bij de RRV? Stel ze aan je instructeur of aan de commissaris Roeien via neieor.[antispam].@roosendaalserv.nl

Een overzicht van wedstrijden vind je op de KNRB kalender

 
wedstrijdroeien