Promotiefoto Koen Mol 2015 webversie

Over de RRV


De Roosendaalse Roeivereniging, opgericht op 9 februari 1988, is een relatief jonge vereniging. Er werd begonnen met 22 enthousiaste leden. Dit aantal is inmiddels gegroeid naar ongeveer 300. De Roosendaalse heeft een regionale functie: de leden komen uit heel West-Brabant en zelfs uit België. De roeiaccommodatie ligt aan de Roosendaalse Vliet, midden in de natuur. De Vliet is een van de betere roeiwateren van Nederland: weinig scheepvaart, bijna geen scherpe bochten en aan beide oevers rietkragen die zorgen voor beschutting tegen de wind. De Vliet en de aansluitende wateren lenen zich uitstekend voor het maken van korte of langere toertochten, bijvoorbeeld naar de Heense Sas, Oudenbosch of zelfs Breda. De Roosendaalse is een actieve vereniging, waar sportiviteit wordt gecombineerd met gezelligheid. Van leden wordt verwacht dat zij ook een steentje bijdragen aan de clubactiviteiten. Uiteraard wordt daarbij gekeken naar je voorkeur en mogelijkheden.

Enkele tradities

In september organiseert de vereniging de Vlietrace, een onderlinge wedstrijd alleen voor leden. Sinds 1990 staat medio november de Suikerrace, op het programma, een achtervolgingsrace over 7 kilometer met de start ter hoogte van de suikerfabriek in Oud-Gastel en de finish bij het clubhuis. Deze wedstrijd staat al vele jaren op de landelijke roeikalender en trekt meer dan 100 ploegen uit Nederland, België en zelfs Duitsland. Overigens ging deze inmiddels befaamde najaarswedstrijd wegens zeer harde wind in 1993 en 2015 niet door. 

Opvang en begeleiding

De Roosendaalse besteedt veel aandacht aan de introductie en begeleiding van nieuwe leden. Jeugdleden vanaf 10 jaar worden intensief begeleid en opgeleid door een groep jeugdinstructeurs volgens een door de Roeibond ontwikkeld Jeugd Roeiplan. Het roeien bij de Roosendaalse is verder niet leeftijdsgebonden. Je kunt ook op latere leeftijd beginnen met roeien. Na de eerste introductie opleiding kun je kiezen voor toerroeien, recreatief roeien of wedstrijdroeien. Nieuwe leden worden na de instructieperiode  geholpen bij het vinden van geschikte ploeggenoten om zelfstandig verder te gaan.

Faciliteiten

De Roosendaalse Roeivereniging beschikt over een uitgebreide vloot van meer dan 55 boten van verschillenden typen. Van comfortabele brede toerwherry’s tot ranke eenpersoons skiffs of indrukwekkende 8-persoons wedstrijdboten. De boten liggen in een aantal ruime loodsen. Voor het verbeteren van je conditie heeft de vereniging een aparte ruimte met een groot aantal roei-ergometers. In het nabijgelegen clubhuis zijn kleedkamers met douches, de gezellige sociëteit en, niet te vergeten, een buitenterras met prachtig uitzicht over de Vliet.