headerfoto-instructie

Basisinstructie

Heb je na een proefvaart de smaak te pakken en wil je ontdekken of de roeisport echt iets voor jou is? Ieder jaar start in mei een instructieprogramma voor volwassenen. Of je nu 18 of 60 jaar oud bent, heel sportief of wil je alleen maar een keer van die bank af komen; iedereen is welkom om deel te nemen aan deze basisinstructie.

Ervaren instructeurs

Het proeflidmaatschap is voor twee maanden en gaat uit van twee keer roeien per week. Onze eigen, ervaren instructeurs staan iedere les voor je klaar om je de beginselen van het roeien te leren. Daarnaast gaan we in op onderhoud van het materiaal en veiligheid tijdens het roeien.

Waarschijnlijk wil je na twee maanden echt niet meer stoppen met roeien. Het proeflidmaatschap wordt dan omgezet in een gewoon lidmaatschap en de instructie wordt vervolgd. Aan het einde van het jaar heb je in verschillende boottypen geroeid, heb je je eerste (of misschien zelfs wel alle) kwalificaties op zak en heb je mee kunnen doen aan wedstrijden en toertochten van de vereniging. We kijken hierbij naar jouw wensen en naar wat je aankan.

Kwalificaties

Veiligheid gaat boven alles. Daarnaast is het roeimateriaal -de boten en riemen- niet goedkoop. Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen de vereniging hetzelfde omgaat met materiaal en veiligheid hebben we praktijk- en theorietoetsen. Afhankelijk van jouw kwalificaties kun je bepaalde boten afschrijven en zelf of met een eigen ploeg op pad gaan.

Alle kanten op

Wat je ambities ook zijn, na de basisinstructie kun je in principe alle kanten op. Je kunt instructie blijven volgen tot alle kwalificaties zijn afgetekend. Ga met een ploegje trainen voor wedstrijden. Ga eens mee met een toertocht bij een andere vereniging. Of kom gewoon zo vaak je wilt recreatief roeien, in een ploeg of alleen.

Lid worden?

Heb je interesse in het volgen van de basisinstructie? Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Lid worden'.

 
 
logo-diap-onderin
 

Roosendaalse Roeivereniging

Vlietweg 60
4703 RV Roosendaal
E-mail: siraterces.[antispam].@roosendaalserv.nl

 

Sport, natuur en gezelligheid