DE 33e SUIKERRACE – ZONDAG 20 NOVEMBER 2022


UITSLAG VAN DE 33e SUIKERRACE

 

De uitslag van de 33e Suikerrace, geroeid op zondag 20 november 2022 is beschikbaar via deze link. Er is echter een storende fout gemaakt tijdens het bepalen van de einduitslag van bepaalde roeinummers. De fout is gemaakt in de hectic en tijdens het sorteren van de uitslagenlijst op roeinummer. De wedstrijdleiding biedt hiervoor haar welgemeende excuses aan en zal de juiste winnaars (groen gemarkeerd in de uitslagen lijst) alsnog hun blik (alleen de medaille) doen toekomen. De "oneigenlijke winnaars" (geel gemarkeerd in de uitslagen lijst) mogen kiezen of zij hun blik (alleen de medaille) terugsturen naar de Roosendaalse Roei vereniging, of dat men deze wil behouden als aandenken. Eventuele vragen / opmerkingen kunnen worden gestuurd naar ecarrekiuS.[antispam].@roosendaalserv.nl.

Wij hopen alle deelnemers (en meer) terug te zien bij de 34e Suikerrace op zondag 19 november  2023.


De Roosendaalse Roeivereniging nodigt u graag uit om op zondag 20 november 2022 aan de 32e Suikerrace deel te nemen. De wedstrijd voert over een afstand van 7 km over de Roosendaalse Vliet, Mark-Vliet kanaal en de Dintel.

Ploegen kunnen zich inschrijven voor de Suikerrace op de uitgeschreven nummers. Vanwege de tijd van het jaar, en de daarbij behorende lage watertemperatuur, is deelname in skiff slechts voorbehouden aan zeer ervaren skiffeurs. De Suikerrace is een tijdrace, met vliegende start, over 7 km.

De Suikerrace wordt in 2 heats verroeid:

  • 1e heat start om 12:00 u (oproeien om 10:00 u, vlot sluit om 11:15 u),
  • 2e heat start om 15:00 u (oproeien om 13:00 u, vlot sluit om 14:15 u).

Het oproeien van ploegen bij de Suikerrace gebeurt in tijdsgedefinieerde blokken. Ploegen zijn verplicht om binnen hun bloktijd zich te melden aan het vlot. Te laat aanwezig betekent een oproeiverbod (en daarmee diskwalificatie). Wees sportief en meld u tijdig aan het vlot, dan is de wachttijd bij het oproeien voor iedereen gelijk. Voor het volledige tijdschema zie het programma.

De tijdwaarneming wordt verzorgd via RaceClocker.com en is daarmee vrijwel real time te volgen via internet en sms.

De handicapfactoren zijn met ingang van 2013 aangepast aan het systeem van vierzonder.nl dat door IRIS ook voor andere wedstrijden wordt gebruikt. Voor een toelichting zie de handicapfaktoren.

Online inschrijven start op 1 september en sluit op vrijdag 11 november 2022 om 24:00 uur. Nederlandse ploegen dienen zich in te schrijven via de KNRB website. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per roeier en kan contant of met kaart/telefoon betaald worden op de wedstrijddag.

Mogen we u verwelkomen tijdens de 33e Suikerrace op 20 november 2022? Het is gebleken een uitstekende wedstrijd te zijn in de aanloop naar de Head of the River of andere voorjaars”klassiekers”.

De Suikerrace maakt deel uit van het ZRB VIP klassement.