img-8122

De wedstrijd


Uitgeschreven nummers

Heren Dames Mixed Jeugd
1x 1x 1x
2- 2-
2x 2x 2x 2x
4- 4-
4+ 4+
4x- 4x- 4x-
4x+ 4x+ 4x+ 4x+
8+ 8+ 8+ 8+
8x+ 8x+ 8x+ 8x+
C4x+ C4x+ C4x+
C4+

De jeugdcategorie is conform de KNRB reglementen voor jeugdroeiers.

De open categorie staat open voor alle roeiers, conform de KNRB reglementen “Reglement voor Roeiwedstrijden” en “Uitvoeringsreglement”.

Handicap factoren

De handicapfactoren per leeftijd zijn bepaald volgens de tabel gepubliceerd op de website www.roeicorrectiefactoren.nl

N.B.: deze factoren zijn gebaseerd op het analytische werk van Willem Muller, Frans van Mierlo en Jan Katgerman. Een ieder die meer betrouwbare factoren meent te hebben voor bovengenoemde categorieën wordt aangemoedigd om een gemotiveerd voorstel in te dienen bij de wedstrijdleiding. Dit voorstel zal dan vóór de volgende Suikerrace worden geëvalueerd.

Het traject

De start van de Suikerrace is aan de monding van het Mark-Vlietkanaal ter hoogte van de Suikerfabriek aan de Noordzeedijk in Stampersgat. De finish is na 6860 meter op de Nieuwe Roosendaalse Vliet bij het paviljoen van de Roosendaalse Roeivereniging, gelegen aan de Vlietweg 60 in Roosendaal.

De traject foto.

De traject kaart met afstanden.
Wedstrijdbepalingen

Klik hier voor de wedstrijdbepalingen.

VERZOEK van de vlotcommissaris: neem per vereniging of per ploeg (met name 4’en en 8’en) een krat mee voor de schoenen, die bij het instappen achtergelaten worden. Schoenen op het vlot worden door de vlotploeg verwijderd na het oproeien!

Voor alle uitgeschreven wedstrijdnummers met tenminste 3 inschrijvingen wordt een 1e prijs uitgereikt. Nummers met minder dan 3 inschrijvingen worden samengevoegd. Niet-vermelde nummers kunnen op aanvraag worden toegevoegd. De overallwinnaar in zowel de jeugd- als senior/veteranencategorie wordt bepaald m.b.v. een handicapberekening. Voor beide categorieën wordt een beker uitgereikt.