suikerrace2022-2

De wedstrijd

De Suikerrace ontstond als wedstrijd tussen de suikerfabrieken in Dinteloord/Stampersgat en Roosendaal. Inmiddels is de suikerfabriek in Roosendaal gesloten en is de roeivereniging het eindpunt geworden van deze race.

Door de lengte van bijna 7 kilometer en de tijd van het jaar is de Suikerrace een 'bikkel'race. De sfeer tijdens en na deze vaak onstuimige wedstrijd maakt het voor vele ploegen de moeite waard om jaarlijks mee te doen.

De Suikerrace wordt verroeid in twee heats. Check het programma voor de vlot- en starttijden.

 

Het parcours

De start van de Suikerrace is aan de monding van het Mark-Vlietkanaal ter hoogte van de Suikerfabriek Dintelood/Stampersgat. De finish is na 6860 meter op de Nieuwe Roosendaalse Vliet bij het paviljoen van de Roosendaalse Roeivereniging (Vlietweg 60 in Roosendaal).

Het roeiwater kenmerkt zich als een breed water. Tijdens de race kom je vier bruggen tegen; deze kun je met meerdere boten tegelijk onderdoor.

Bekijk het parcours (kaart)

 

Handicapfactoren

De Suikerrace is een wedstrijd waarbij we met handicaptijden de winnaars bepalen. Per uitgeschreven categorie is er bij een minimale deelname van drie ploegen blik te winnen. Daarnaast kennen we een overall klassement.

De handicapfactoren per leeftijd zijn bepaald volgens de tabel gepubliceerd op de website www.roeicorrectiefactoren.nl De tijdwaarneming wordt verzorgd via RaceClocker.com en is daarmee vrijwel real time te volgen via internet.

Lees het wedstrijdreglement

 

Parkeren

De Roosendaalse Roeivereniging bevindt zich aan de Vlietweg 60 in Roosendaal. Botenwagens kunnen parkeren op het parkeerterrein bij de vereniging.

Deelnemers kunnen hun auto parkeren langs de Vlietweg. Op de dag van de wedstrijd zijn vrijwilligers aanwezig om het parkeren van personenauto's in goede banen te leiden.

suikerrace2019-7