Mosseltocht 2022

Geplaatst op 01-11-2022  -  Categorie: Algemeen

Twintig kilo mosselen werden moeiteloos opgegeten na zonnige zondagmiddagroeitocht 

whatsapp-mosseltocht-2022-1

Traditiegetrouw is de laatste activiteit van het seizoen die de toercommissie organiseert de onvolprezen mosseltocht. Op een fraaie zondagmiddag in oktober verschenen zestien roeiers op het vlot van de Roosendaalse om een aardig stuk te roeien. De opdracht was heel eenvoudig: roei gedurende een uur, daarna ronden en weer terugvaren naar Roosendaal. Aldus voeren vier boten in de richting van de suikerfabriek, waarbij er drie boten te vinden waren op het meanderende water richting Bovensas en de vierde boot koos voor de route naar de derde brug. Een mooie afstand om af te leggen, wat betekende dat de deelnemers met knorrende magen terugkwamen op de sociëteit.

Succesvolle middag met culinair genot

Ondertussen werd er in de keuken van het paviljoen hard gewerkt door de toercommissie om de mosselmaaltijd voor te bereiden. Na het poetsen van de boten en het nemen van een verkwikkende douche werden de roeiers welkom geheten aan de gedekte tafels waar dampende mosselpannen op hen stonden te wachten. De maar liefst twintig (!) kilo mosselen die met liefde en plezier door Karin Lindhout en Wilbert de Jong zijn gekookt, werden uitgeserveerd... en alles ging op. De kwaliteit van de mosselen werd door de deelnemers geroemd en het belangrijkste: iedereen had het reuze gezellig met elkaar. Het was een mooi gezelschap, van twintigers tot senioren en alles wat er tussenin zit. Erg leuk om te zien dat iedereen het zo goed met elkaar kon vinden en het onderling zo gezellig was.

whatsapp-mosseltocht-2022-2

Oproep: wil jij meewerken aan het organiseren van nieuwe tochten? Lees dan verder!

Nu de laatste activiteit van de toercommissie voor dit seizoen erop zit, gaat de toercommissie natuurlijk niet stilzitten. We kijken terug om een succesvol seizoen, met roeiavonturen op eigen vaarwater, maar ook in de omgeving van Breda, Geertruidenberg en hebben zelfs het Duitse Ostfriesland aangedaan. Allemaal met meer dan tevreden deelnemers! Kortom, dat motiveert ons om binnenkort een voorlopig programma voor 2023 samen te gaan stellen. Wil je meehelpen met de organisatie van roeiactiviteiten in én buiten Roosendaal? Overweeg dan om je bij de toercommissie aan te sluiten. We kunnen zeker nog wat uitbreiding gebruiken om zo ook volgend jaar weer een gevarieerd programma met voor ieder wat wils aan te kunnen te bieden. Voor inlichtingen kun je terecht bij Wilbert de Jong, coördinator van de toercommissie en hij is ('s avonds) telefonisch bereikbaar op (0168) 32 18 99 en via e-mail gnoj.ed.trebliw.[antispam].@live.nl.


 
 
logo-diap-onderin
 

Roosendaalse Roeivereniging

Vlietweg 60
4703 RV Roosendaal
E-mail: siraterces.[antispam].@roosendaalserv.nl

 

Sport, natuur en gezelligheid