wat een mooie ervaring De 11 stedentocht

Geplaatst op 10-05-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Camiel

Wat een mooie ervaring.

De 11 stedentocht!!!!!

Dit hebben we allemaal maar weer mooi meegenomen in ons leven.

Na een gedegen voorbereiding mochten we dan 6 en 7 mei de 11 stedentocht roeien en met succes wat betekent dat we het 11 stedenkruisje voor roeiers kregen en de eeuwige roem!!

Het is niet zomaar iets wat je even doet. Een gedegen voorbereiding is nodig.

Een groep samenstellen, vergaderen en elkaar beter leren kennen, taken verdelen en natuurlijk uitvoeren( technisch, logistiek, inwendige mens, training, begeleiding enz.)

Samen toegroeien naar het moment van de tocht, trainen, ergometer (klokken hoe snel je over 10 km doet) ,conditie opbouwen, roeien naar de Heen en terug, oefenen met wisselen van teams, nachtroeien (spannend hoor). Boten afschrijven. Kletsen en lachen. Plezier hebben.

Kiezen welke mensen bij elkaar in de teams komen en weer trainen. Weer vergaderen en de puntjes op de i zetten.

2 weken voor de tocht op verkenning in Friesland, iedereen mocht mee maar de begeleiders moesten mee om te zien waar alle wisselplekken zijn , want tijdens de tocht wordt er heel wat gewisseld. Na meer dan 800 km rijden en verkennen en een goede maaltijd weer tevreden naar huis met een gevoel van: we weten weer meer.

En dan ga je, vrijdag 22 mei de botenwagen voorop, die naar de Wetterwille (Leeuwarden) gaat en de rest naar een boerderij in Boazum. (Waar? Hoor ik denken , nou in Friesland midden in een polder over een zandpad en een spoorweg zonder beveiliging en daar ligt hij dan.) Appartementen in de koeienstal waar nog de oorspronkelijke details zoals drinkbakken waren. Een prachtige plek met heel vriendelijke mensen en veel dieren, goed voor ons als rustplek.

Om 16.00 uur verzamelen op de Wetterwille, boot in orde maken, keuring van de boot ondergaan, picknicken naast de boot met heerlijk eten wat iedereen meegebracht had, er werd zelfs nog nasi gemaakt door Paul en Henny , heerlijk allemaal. En wat een prachtig weer bij dit alles , graadje of 22, lekkere zon, opperbeste stemming met hier en daar een zenuwtje, maar dat mag!!!

Dan mag één team oproeien naar de start verderop in Leeuwarden. Meer dan 80 boten liggen te dobberen ( lijkt beetje op de suikerrace maar wel een ander temperatuurtje.) De rest van de ploeg van 16 mannen en vrouwen, rijden in de auto naar de start. Onder luid gejuich gaat het eerste team op pad, zij en 3 andere teamgenoten en hun begeleiders Katrin en Roel zullen tot 01.33 uur ’s nachts in de benen zijn. Dan zullen ze door het andere team van 6 roeiers en hun begeleiders afgelost worden. Deze zullen de nacht doorroeien tot ongeveer 7 uur ‘s ochtends. Prachtig  het moment van dag worden.

Hierna weer afgelost door het eerste team tot  13.00 uur en dan is de beurt weer aan het tweede team.

Samen met 16 man sluiten we de laatste 2 etappes af. Drie mensen roeien namens het de hele ploeg de laatste etappe en onder zeer luid gejuich en ruim binnen de tijd gaan ze door de finish, een prachtig moment voor iedereen, helemaal verdiend. Wat was iedereen blij en wat een prestatie is zo’n tocht.

Lekker eten op de Wetterwille, na ontvangst van het kruisje en een Friese oranjekoek voor het hele team weer op weg naar Boazum waar heerlijke Belgische biertjes stonden te wachten om de overwinning te vieren.

Een geweldige ervaring voor zowel roeiers als begeleiders. Een prestatie voor iedereen persoonlijk en als groep. Die diepe momenten en prachtig hoe iedereen daar weer uit komt met behulp van het hele team. Heerlijk die humor en het plezier, bijna een feestje. Jezelf leren kennen op sportief gebied en weer nieuwe mensen leren kennen, mensen die je nog nooit op de roei had gezien en waarvan je nu weet wie het zijn. Echt weet wie iemand is, want je hebt dit toch maar samen als groep gedaan. Een groep waarbinnen iedereen zichzelf mocht zijn.  

 Lees meer in de Roosendaalse Bode.

Kijk naar de foto’s en zie alle momenten die deze 11 stedentocht tot zo’n mooie ervaring maakte.IMG 20160508 WA0003IMG 20160508 WA0010IMG 20160508 WA0007IMG 20160507 WA0009IMG 20160507 WA0007IMG 20160507 WA0004IMG 20160507 WA0012IMG 20160507 WA0001