Vroeg uit de veren!

Geplaatst op 28-05-2024  -  Categorie: Algemeen

Vroeg uit de veren!!

Zondag 26 mei zijn er zo’n 20 enthousiaste roeiers al heel vroeg uit de veren gegaan, want het dauwtrappen stond op het programma. Zo rond 4 uur ging voor de meesten de wekker, dat was wel erg vroeg. Bij aankomst op de roeivereniging was het nog donker, maar gelukkig was het helder en de maan zorgde voor een mooi plaatje. Bij het te water gaan van de boten werd het al wat lichter en zo konden we met 3 boten het water op.

dauwtrappen8 dauwtrappen7

Even de slag te pakken krijgen en rustig aan het stille ochtendgloren in. De vogels hebben prachtige concerten verzorgd, vooral als er aan de kant bomen en struikgewas was te vinden. Wij zijn regelmatig even gestopt om te genieten van de veelzijdigheid van het gefluit en gekwetter. De eendjes en futen op het water keken verbaasd op omdat ze niet vaak zo vroeg ruimte moesten maken. En dan weer verder richting de Steenbergse vliet, waarbij we aan stuurboord zijde de roodoranje lucht konden zien van de zon die op zou komen tussen wat stroken bewolking in.

dauwtrappen6 dauwtrappen5

Op de Steenbergse Vliet kwamen we in een oase van rust. Heerlijk om tussen het riet door de bochten te maken met de Lange Water. Iedereen was inmiddels goed wakker en had zichtbaar plezier. De jasjes gingen uit, want de inspanning zorgde voor voldoende warmte. We kwamen aan bij de boomgaard, waar ook de andere twee boten verzamelden. En alsof het zo moest zijn werden we na het ronden getracteerd op een prachtige zonsopgang; de foto’s spreken voor zich. Het was echt heel mooi om te zien en we hebben er dan ook even de tijd voor genomen.  

dauwtrappen4 dauwtrappen1

Toen weer terug richting ons thuishonk, met op sommige plekken nog een blik op de zonsopkomst, de overvliegende ganzen en de meerkoetjes tussen het riet. Dauw hebben we overigens niet veel gezien, aangezien de buiten temperatuur niet veel afweek van de water temperatuur. Maar dat mocht de pret niet drukken. Met een zachte landing aangelegd en boten weer schoon in de loods ondergebracht. In ons gezelige paviljoen wachtte een heerlijk vers ontbijt, met onder andere warme eitjes, vers brood, voldoende beleg, ju, aardbeien, thee/koffie, boerenyoghurt en boterzacht suikerbrood.

dauwtrappen3 dauwtrappen2

Zoals je kunt lezen was het vroeg uit de veren gaan het helemaal waard. Met dank aan de organisatie!!


 
 
logo-diap-onderin
 

Roosendaalse Roeivereniging

Vlietweg 60
4703 RV Roosendaal
E-mail: siraterces.[antispam].@roosendaalserv.nl

 

Sport, natuur en gezelligheid