Video feedback in de lift

Geplaatst op 01-04-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Gerard Vrouwenvelder

Video & Feeback 2.pngZondag 13 maart heeft de 2e Video & feedback sessie plaatsgevonden met een aanzienlijk groter aantal roeiers dan tijdens de 1ste sessie. De weersomstandigheden waren optimaal zodat de roeiers zich volledig konden focussen op het laten zien van de “ideale haal”. De videobeelden waren net als de vorige keer scherp en meedogenloos maar gaven unieke kansen om de roeiers te laten zien waar in de roeihaal winst te halen is. Uit de video’s kwam naar voren dat we vanuit de Roosendaalse 2 punten wat extra aandacht kunnen geven, te weten:Video & Feedback 1

  1. Na de uitpik actiever keren zodat de boot onder de roeier doorbewogen wordt en de roeier aan het begin van de recover de rug al in de juiste positie plaatst om na het aanglijden goed te kunnen inpikken.
  2. Het inpikken moet starten voordat de scheenbenen verticaal starten door de handen/armen omhoog te brengen vanuit de schouders. Op deze wijze wordt de roeihaal langer en blijft er nog rug-zwaai over om langer druk te houden op het blad.

De volgende video & feedback sessie is gepland op zondag 1 mei om 13:00. Je kunt je opgeven bij Gerard via newuorvg.[antispam].@outlook.com.