Verslag Moordregatta en jeugd regio wedstrijden

Geplaatst op 09-10-2019  -  Categorie: Algemeen

Op zaterdag 5 oktober is in Tilburg de Moordregatta geroeid. De Roosendaalse Roeivereniging was met 4 boten goed vertegenwoordigd.
De Moordregatta is een pittige race over 6,5 km die gaat van Haghorst naar Hilvarenbeek.  De ploegen starten allemaal achter elkaar en kunnen dan beginnen aan een inhaalrace, dit vraagt om het betere stuurwerk. De twee smalle bruggen die over het parcours liggen maken het nog extra uitdagend. De dames dubbel 2 met Veronique Schijvenaars en Vera van de Velde kwamen in hun veld als snelste over de finish in een sterk verbeterde tijd van 27.21 min. Een dubbel 2 is een ongestuurde boot waarbij degene die op boeg zit regelmatig moet omkijken en stuurinstructies geeft aan de slagroeier. 
De 2 skiffeurs en de heren 4 hebben ook een goede race geroeid maar zijn net buiten de prijzen gevallen.

Ook de jeugd mocht dit weekend in Tilburg aan de bak tijdens de regio wedstrijden.
Zij roeien afstanden van 1000 meter en 500 meter. Er is door iedereen weer goed gepresteerd.

Blik was er voor de meisjes 2 met Anne Boelen en Marloes Koolen, zij hadden op de 1000 meter een sterke tijd van 04.06 min. De jongens 2 met Rens Broeren en Teun Boelen legde hun 500 meter af in een mooie tijd van 02.09 min.

Ook was er blik voor de jongens in de gestuurde 4 met daar in Jaiman Wullems, Teun 's-Gravendijk, Rens Broeren, Teun Boelen en als stuur Lucas Mol. Zij hebben de 500 meter geroeid in 02.08 min. De meisjes in de gestuurde 4 legden de 500 meter af in 02.18 min. Dus ook blik voor Tara van Veen, Anne Timmers, Marte Harmsen vd Beek, Lieke Laurijsse en hun stuur Anne Boelen.
Blik was er ook voor Anne Boelen en Lucas Mol in de mix, zij hadden een scherpe tijd van 04.01 minuut over 1000 meter. 
Als laatste was het de beurt aan de mix 2 met als bemanning Tara van Veen en Teun Boelen, zij deden over hun 500 meter 02.04  min. Ook zij namen het blik mee naar Roosendaal.
Gefeliciteerd allemaal met het behaalde resultaat.