Twee zomerse toertochten in de omgeving van Rotterdam, een groot succes!

Geplaatst op 06-09-2023  -  Categorie: Algemeen
tweede eerste derde

De toercommissie heeft onlangs twee verschillende middagtoertochten georganiseerd. We waren op 27 mei eerst te gast bij Roeivereniging Barendrecht en op 8 juli bij Roeivereniging Rijnmond in Rotterdam. Hoewel de West-Brabantse binnenwateren natuurlijk niet gauw vervelen, is natuurlijk ook wel heel leuk om eens ergens anders te gaan roeien en van de omgeving te genieten. Dat hebben we dus ook zeker gedaan. Benieuwd hoe we het hebben ervaren? Lees dan verder!

Wil je meer fotos bekijken, klik dan hier.

 

27 mei – Barendrecht

Met maar liefst dertig leden van onze vereniging kwamen we rond het middaguur aan in Barendrecht waar we welkom werden geheten door de toercommissie van Roeivereniging Barendrecht. Na een duidelijke uitleg over obstakels, aanlegmogelijkheden en smalle bruggetjes konden we vertrekken. De boten lagen al klaar aan het vlot, dus dat was ongekende luxe. Eerst zijn we in westelijke richting naar Heerjansdam vertrokken. Vervolgens hebben we gerond en zijn we via Rijsoord naar Hendrik-Ido-Ambacht gevaren. Het Waaltje is een afgedamde rivier tussen de Oude Maas en de Noord en dat betekent dat de roeiafstand niet heel groot is. Voor een middagtocht is het met zo’n zestien kilometer wel een heel geschikte afstand. We hebben genoten van een oer-Hollands landschap met molens, dijken en bruggetjes. De mooie huizen (zeg maar gerust villa’s) langs het water trokken veel bekijks. Achteraf bleek op Funda dat het wonen aan zulk mooi roeiwater wel een flinke prijs heeft ;-) Na terugkomst zijn we met het grootste deel van de groep naar Van der Valk in Ridderkerk geweest, waar we tot in de late avond buiten hebben kunnen genieten van een prima maaltijd en veel onderlinge gezelligheid. Nog een leuk weetje: een grote groep toerroeiers uit Barendrecht is inmiddels ook te gast bij ons in Roosendaal geweest. Zij hebben zich prima op de Vliet geamuseerd.

 

8 juli – Rotterdam

Misschien ken je Betteke Oele. Zij is niet alleen lid van onze vereniging, maar ook van Roeivereniging Rijnmond in Rotterdam. Dankzij haar inspanning konden wij bij haar andere vereniging te gast zijn, want die gezellige roeiclub was graag bereid om zestien van onze roeiers te ontvangen. Hun moderne C-materiaal dat wij mochten gebruiken, was meer dan prima om een middagje de Rotte mee te verkennen. Het was een drukte van belang op deze mooie zomerdag. Werkelijk iedereen die iets had wat op het water kon drijven, was aan het genieten van de zon. Er was zelfs een mobiele ijsverkoper op het water te vinden die zich voortbewoog in een zwemband en met behulp van een schepnet ijsjes van de wal aan liet voeren. Dat bracht ons de nodige verkoeling. We hebben een afstand van zo’n vijftien kilometer afgelegd door een behoorlijk landelijk gebied. Dat verraste ons positief, want van de stad en hoge bebouwing zag je niet zo veel. We kunnen ons goed voorstellen dat Betteke het prima naar haar zin heeft bij deze gezellige roeivereniging. Na afloop hebben we een wandeling gemaakt naar de stad waar we fijn na hebben kunnen praten over onze roeiavonturen terwijl we genoten van een lekkere avondmaaltijd op een goed terras. Moe maar voldaan keerden we ’s avonds weer terug naar West-Brabant.

 

Tot slot

De toercommissie organiseert in oktober nog de traditionele mosselmiddag als slotactiviteit voor dit seizoen. Zien we je dan? We gaan gauw broeden op een aantrekkelijk toerprogramma voor 2024. Suggesties zijn welkom. Veel dank aan iedereen die tot nu toe met ons is mee geweest. We zagen veel oude bekenden, maar ook de jonge aanwas met leden die nog niet eerder ergens anders hebben geroeid mocht er zeker zijn. Het leuke is dat iedereen zo enthousiast was, dus met het programma voor volgend jaar komt het zeker wel goed. We kunnen daarom zeker zeggen: de toercommissie van de Roosendaalse leeft en voorziet duidelijk in een behoefte waarbij je ook nog eens andere clubgenoten leert kennen. Tot de volgende keer!

 

Wilbert de Jong

Coördinator toercommissie