Trainingskamp Sabaudia 2018: Zon, zout en blaren

Geplaatst op 26-02-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Lieve en Gerald

Hoe mooi onze Vliet ook is, soms wil je gewoon iets anders. Zeker nu het winter is en er vele uren op de ergometer doorgebracht worden, is het een uitgelezen moment om er even tussenuit te knijpen. De voors en tegens van de twee mogelijke bestemmingen werden lang afgewogen, maar uiteindelijk werd de knoop doorgehakt: Italië. Van 12 tot 19 februari zouden we (Janey, Lieve en coach Gerald) trainen in het plaatsje Sabaudia, zo'n 80 kilometer onder Rome.

Vliegtuig, huur Fiat 500 en airbnb huisje later stonden we bij de lokale 'burgerclub' aan het 'Lago di Sabaudia'. Daar hadden we een boot gehuurd, een Fillipi dubbel twee. Bij nadere inspectie bleken er twee slidings in 'Italiaanse staat van onderhoud' te verkeren, dus even nieuwe gevraagd die we er zelf wel in zouden zetten. Normaal een klusje van niets, maar door het zout uit het meer werd dit een megaproject. Uiteindelijk bracht een slijptol uitkomst. Na een verkenningsrondje in een vervangende boot, hebben we de tweede training van de dag en de rest van de week de Fillipi kunnen gebruiken. En hoewel hij het niet haalt bij de boot die we bij de Roosendaalse mogen gebruiken, was het een boot waar we wel mee vooruit konden.

Op bijna alle dagen van de week hebben we twee keer getraind. We begonnen in de ochtenden, voor een vakantie was dit best vroeg opstaan. Soms was het makkelijk opstaan en soms ging dit wat moeizamer. Maar als we dan zover waren, was de eerste training van de dag een lange duurtraining. In de loop van de ochtendtraining brak meestal een bescheiden Italiaans zonnetje door en was het bepaald geen straf om rondjes over een prachtig meer te mogen varen. Daarna was het tijd om even bij te komen, wat grotendeels werd besteed aan een uitgebreide lunch en zo nu en dan een middagdutje. Dan konden we er in de middag weer tegenaan met een intensievere training. Zo ging dat elke dag, behalve op vrijdag. Toen zijn we met de Fiat richting het noorden gereisd, om daar de toerist uit te hangen in Rome.

Op het meer was het tijdens de trainingen gezellig druk. (Delen van) de nationale roeiploegen van Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Australië en Oekraïne zijn gespot, evenals vele kajaks en kano's. Erg inspirerend en leerzaam om tussen deze mensen te trainen, alhoewel de golven van sommige volgbootjes wel wat overlast gaven.

Samenvattend: zon, regen, koud, warm, hard werken, kilometers, strakker inpikken, genoten, boodschappen doen, Skip-Bo, Nutella, Nesquick, ijsjes, pizza, pasta en dat alles onder (goed)keurende blikken van Italiaanse mannen.

Arrivederci

sabaudia-2sabaudia-3