Te gast: N.S.R.V Phocas

Geplaatst op 09-08-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marc Gijsberts

Even voorstellen!

Is er een vreemde vierzonder op het water van de vliet te bewonderen dit weekend! Verwassen geel-blauwe pakjes in een gele boot met op de zijkant "'N.S.R.V Phocas" geschreven.

We zijn een (oud) wedstrijd ploeg van de studenten roeivereniging Phocas. Bestaande uit Eef Lamers, Dennis Jongste, Jasper Linnartz en Erik Dekker. Komend weekend willen de eerste serieuze stap zetten naar het volgend seizoen. Omdat het roeien vooral ook leuk moet zijn en een andere omgeving wonderen kan doen wilde we de eerste stap zetten op een van de mooiste wateren van Nederland, de Roosendaalse vliet.

Alle vier hebben we als lichte roeiers bekend gestaan, waarbij we moesten diëten en voor elke wedstrijd altijd op de weegschaal moesten om gemiddeld niet boven de 70kg uit te komen. Het diëten hebben we echter alle vier inmiddels achter ons gelaten.

De ploeg:
Erik heeft van 2006 tot 2010 in Roosendaal geroeid. Na 10 jaar roeien in Nijmegen kwam toch echt het besef dat het roeiwater dicht bij het ouderlijk nest een stuk mooier is.
Jasper en Eef zijn binnenkort afgestudeerd en voor hen is het roeien in Roosendaal een eerste keer proeven aan het roeien bij een niet-studenten vereniging.
Dennis deed eerdere jaren ook al mee aan de Suikerrace en is daar ook verliefd geworden op het Roosendaalse water.

"Staat de hot tub er komend weekend ook weer?"