Supergeslaagd jeugdkamp 2016

Geplaatst op 28-07-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Katrin van der Velde / red Stan Wulffaert

In het weekend van 16 en 17 juli vond weer het jeugdkamp plaats als mooie afsluiting van het afgelopen schooljaar. Dit jaar georganiseerd door een nieuw team en met een iets andere invulling voor wat betreft de overnachting. Hier een verslag van een geslaagd weekend.

Intussen is de schoolvakantie ook in Brabant begonnen. Het jeugdkamp stond in het teken van plezier, spel, roeien, eten, chillen en gezellig bij elkaar zijn: de oudere en de jongere jeugd, van beginner tot wedstrijdroeier, iedereen was aanwezig. Het zomerse weer was  gelukkig ook op tijd. Na jarenlange perfecte organisatie door Cora hebben de jeugdleden Lianne, Jori, Lieve en Jasper samen met Linda de organisatie op zich genomen.

Jeugdlamp 2016 02
Zaterdagochtend lieten de aspiranten en 2e jaars roeiers zien wat ze hebben geleerd in de skiff. Ook werd er afgeroeid voor skiff 1, 2 en 3. Met dank aan Renée Jongmans die hiervoor al vroeg aanwezig was. Aansluitend ging deze groep de behendigheid doen onder leiding en begeleiding van Gerald. Dit trok niet alleen de aandacht van de jeugd…

Na een lekkere lunch was het tijd voor een heuse zeskamp: gekke spelletjes met en in het water. Een wedstrijd tussen vier teams,  het team met de meeste punten wint. De namiddag werd afgesloten met een waterpolo wedstrijd in zwembanden.

Nadat alle hamburgers en worstjes van de BBQ waren opgegeten, was het tijd voor een speurtocht op de fiets. Per team gingen we door Roosendaal op weg naar onze slaapplaats van dit jaar: Scouting Baden Powell. Hier konden wij dit jaar een gezellig kampvuurtje maken, met dank aan Jasper Schut, die de hele avond voor ons aanwezig was. ’s Avonds hebben we nog een quiz gedaan, daarna zijn we gaan slapen op (sommige lekke) luchtbedden.

Zondagochtend moest iedereen om half acht weer op voor het ontbijt. Daarna per fiets weer terug naar de roei voor de gebruikelijke roeitocht. Met drie C4 boten roeide de helft van de groep naar de Bovensas. Beginnende en gevorderde roeiers in één boot. De andere helft ging er heen op de fiets. Bij de Bovensas werd geluncht en uitgerust. Daarna was de fietsgroep aan de beurt om terug te roeien en werden de fietszadels en roeibankjes wederzijds omgewisseld.

Na het gezamenlijke schoonmaken en opruimen werden de diploma’s uitgereikt. En het beste team ontving een wisselbeker en medailles. Om 15.30 uur kwam het Smulkarretje voor een lekker ijsje als perfecte afsluiter. Moe, maar tevreden, vertrok iedereen naar huis.

Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd om dit jeugdkamp te laten slagen: vrijwilligers van de Roeivereniging, maar zeker ook de ouders die de bagage naar de scouting en terug naar de roei brachten en meefietsten als begeleiding.

De foto’s van het jeugdkamp staan z.s.m. in het fotoboek van de website.