Suikerrace 2023

Geplaatst op 20-11-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Olga van der Velde

Afgelopen zondag is de 34e  Suikerrace weer geroeid. dit is een officiële KNRB wedstrijd van 6,8 km die georganiseerd wordt door de Roosendaalse Roeivereniging. Er doen diverse verenigingen mee uit binnen en buitenland.

suikerrace-2 suikerrace-3

Deze editie is er eentje voor in de boeken. 6,8 km roeien met een hele stevige zuidwesten wind valt niet mee. Er is zelfs heel even getwijfeld of het wel door kon gaan, veiligheid staat voorop bij dit soort evenementen. De roeiers trainen hard voor deze wedstrijd maar aan de weersomstandigheden kun je helaas niets veranderen. Al met al is de wedstrijddag goed verlopen. Harde wind maar verder, op 1 buitje na, droog en een beetje zon. Na de stuurliedenvergadering om 11.30 uur konden de boten het water op om naar het startpunt te roeien. Er deden in alle categorieën ploegen mee. Er waren skiffs, tweeën, vieren en achten met daarin nog het onderscheid van een mannen of vrouwen boot of een mix van beide. Als alle boten bij de start liggen wordt er met een tussentijd van 10 seconden achter elkaar door gestart, je achtervolgt elkaar als het ware.  Hierdoor krijg je een mooie onderlinge strijd. Er waren veel aanmoedigingen vanaf de diverse bruggen die over de Vliet liggen. De roeiers waren het na afloop met elkaar eens dat het flink bikkelen was tegen de harde wind in maar dat ze blij waren dat het ondanks dat toch best goed was gegaan. Nadat alle boten weer binnen lagen of op de diverse botenwagens kon de prijsuitreiking beginnen. Binnen de roeisport is er altijd 1 medaille per categorie te vergeven en een beker voor de overall snelste. Felicitaties zijn er voor alle winnaars maar speciaal voor onze 2 Roosendaalse overall winnaars.

De overall snelste vrouw was dit jaar Veronique Schijvenaars en de snelste man Jurgen Constandse. Nogmaals gefeliciteerd!  Bij een overall tijd wordt er een berekening op de geroeide tijd losgelaten waarbij gekeken wordt naar geslacht,  leeftijd en soort boot.

Als vereniging kunnen wij weer terugkijken op een geslaagde dag en wij hopen dan ook iedereen volgend jaar te verwelkomen.

Denk jij nu deze sport wil ik ook wel eens uitproberen kijk dan op onze website en meld je aan voor een proefles door op deze link te drukken.