Suikerrace 2017 hernieuwde kennismaking

Geplaatst op 22-11-2017  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Stan Wulffaert

De 28e editie van de Suikerrace was voor een aantal deelnemers een hernieuwde kennismaking. Immers, door de onstuimige weersomstandigheden waren de afgelopen twee edities afgelast. Dit jaar waren de weergoden gunstiger gezind. De ploegen in ochtend-heat hadden nog te kampen met een strakke bries, maar in de middag had de wind zijn kracht verloren. Bijna 70 ploegen streden over het zeven-kilometer lange traject voor de beste prestatie. Ook dit jaar weer een internationaal getint veld met deelnemers uit Duitsland en België. De deelname vanuit de eigen vereniging was erg groot, sommige roeiers gingen zelfs tweemaal over de baan, met als resultaat dito podiumplaatsen. 

achtervolging-mediumRoosendaalse vrouwen dubbeltwee all-overwinnaar
Een bijzondere prestatie werd geleverd door de vrouwen dubbeltwee van Renée Jonkman en Simone Voets. Gedurende de hele race zaten ze de Roosendaalse meisjes twee-zonder met Janey van As en Lieve Nijland, dicht op de hielen (zie foto). Het meisjesteam had die ochtend al een race in de dubbeltwee achter de rug, maar kon hun oudere rivalen toch enkele bootlengtes voorblijven. Janey en Lieve eindigden in het eindklassement als derde in de dubbeltwee en achtste in de twee-zonder. Een voortreffelijke prestatie! Door toepassing van de handicapformule was de nek-aan-nek race van Renée en Simone echter dusdanig goed, dat dit Roosendaals tweetal all-over winnaar werd van de Suikerrace 2017. Tweede in het eindklassement werd een vier-zonder met enkele oudgediende Roosendalers aan boord, waaronder Paul Pontenagel en Matthijs Withagen, die onder de vlag van de KRZV De Maas hadden ingeschreven.  Zie voor de complete uitslagen op de Suikerrace pagina van deze site.

 

 

 

Op naar het lustrumjaar
Het was al met al een geslaagde 28e editie van de Suikerrace met een goede organisatie en gezellige sfeer onder deelnemers. Het cateringteam zorgde als vanouds weer voor snert en andere versnaperingen. Dit alles compenseerde ruimschoots de nu nog "enigszins krappe" kleedruimtes. We kijken met zijn allen uit naar de 29e editie in het komende lustrumjaar met een compleet vernieuwd clubgebouw. Met dank aan alle organisatoren en deelnemers. Tot Volgend jaar.

Foto's: Roeland van de Velde, de complete fotoserie is te vinden in het fotoalbum van de RRV website.

j4x-mediumgien-mediumjeugd-mediumh4x-medium8x-mediumjury-medium