Sjors Sportief aan de slag

Geplaatst op 20-04-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Stan Wulffaert

Het landelijke initiatief 'Sjors Sportief' heeft tijdens de jeugd Open Dag op 16 april een vijftal geinteresseerde leerlingen van groep acht van diverse Roosendaalse basisscholen opgeleverd. Zij zijn inmiddels opgenomen in het jeugdinstructieprogramma dat na de meivakantie begint. 

Verslag
Luuk van HoofEerst kreeg iedereen uitleg over de roeibeweging op de ergometer om vervolgens in een C4 het water op te gaan. Met hulp van een aantal ervaren jeugdroeiers konden die beginners toch in mooi stukje roeien, ook al waaide er een stevige en frisse wind. Op de foto Luuk van Hoof die zelfs alleen het water op durfde te gaan. Aansluitend op het avontuur op het water werden de boten gezamenlijk schoongemaakt en terug in de loods gelegd. Ook stond er natuurlijk een een rondleiding op het programma. De middag werd afgesloten met wat lekkers.

Dank aan iedereen die heeft geholpen aan het welslagen van deze middag.

Meer over Sjors
'Sjors' brengt jaarlijks tienduizenden kinderen in aanraking met sport en cultuur. Deze twee groene wezentjes gewapend met een basketbal en een kwast, duiken steeds vaker op in Nederland.

Het duo Sjors Sportief en Sjors Creatief nodigt kinderen uit om kennis te maken met sportieve en culturele activiteiten zonder meteen lid te hoeven worden van een club.

Dit landelijke project bestaat al 5 jaar en loopt momenteel in ruim 50 gemeenten en is enorm succesvol. Veel deelnemende gemeentes krijgen landelijke subsidie om sport en cultuur te stimuleren onder jeugd. In gemeenten die aangehaakt zijn bij 'Sjors', kunnen clubs en verenigingen eenvoudig een activiteit online aanmelden, die in een kleurrijk boekje terecht komt dat op alle basisscholen wordt uitgedeeld. Kinderen kunnen zich vervolgens op deze leuke website digitaal inschrijven.