Grote RRV presentie bij Abeelenrace

Geplaatst op 10-10-2016  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Stan Wulffaert Denise van Poppel

Middelburg, 8 oktober 2016 - Een volle botenwagen, dat kenmerkte de Roosendaalse deelname aan de Abeelenrace. Maar liefst zeven Roosendaalse ploegen verschenen op het water. Voor Denise van Poppel was het haar debuut als wedstriijdroeister. Zij voer met Arjan Blaak in een mix dubbeltwee haar eerste wedstrijd. Maar er waren ook veel oude getrouwen, waaronder Simone Voets en Renée Jonkman die eerste werden in de dames dubbeltwee. Ze werden met dit prachtige resultaat ook all-over winnaar en gingen net als vorig jaar met de wisselbeker naar huis. Althans ze moesten hem nog even achterlaten om gegraveerd te worden. Proficiat dames! 

Prijsuitreiking

Abeelen Bokaal (Medium) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees hier het verslag van Denise over haar eerste wedstrijdervaring
Op zaterdag 8 oktober stond 15de Abeelenrace over een afstand van 5 kilometer in het brakke Zeeuwse water gepland. Deze wedstrijd tussen Middelburg en Vlissingen wordt jaarlijks georganiseerd door Roeivereninging Honte. Het was mijn vuurdoop als wedstrijdroeier. En wat voor een...!

Op donderdagavond werden er al boten in de loods afgeriggerd en op de botenwagen gelegd. Vrijdag volgde deel twee van de deelnemende boten. Wat een mooie opbouw naar een race (lees: ik was nu al onder de indruk van de voorbereidingen die door dezen en genen werden getroffen). De dag zelf begon betrokken, mistig en zoals een herfstachtige dag medio oktober betaamt ook wat fris. Rond het middaguur brak de zon door. De Roosendaalse Roeivereniging was in beide heats in verschillende samenstellingen goed vertegenwoordigd. Zowel in boten in het Kanaal van Walcheren als op de fiets langs de kant (waarvoor dank!).

ClubhuisDe roeivereniging ligt prachtig in het begin van de haven van Middelburg. Deze race test niet alleen de kracht en het uithoudingsvermogen van de roeiers, maar hier is ook serieuze stuurmanskunst een vereiste om een goede tijd neer te kunnen zetten. Respect voor de skiffeurs, boegen en stuurmannen en -vrouwen, want slechts een paar honderd meter na vertrek vanaf het vlot werd het commando "slippen vallen" luid en duidelijk gegeven. Ik heb nog nooit zo plat in een boot gelegen om onder een - bijzonder brede - Schroebrug door te roeien. Daarna zijn we opgeroeid tot de start in Vlissingen, waar de roeiboten tussen een tweetal indrukwekkende jachten bij Damen shipyards op het startschot wachtten. Groot, groter, grootst. Maar daar hebben we ons niet door laten imponeren. Wat zeg ik: Renée en Simone hebben de wisselbeker met verve verdedigd en weer mee naar huis genomen!

We kijken terug op een prachtige, zonovergoten dag in het Zeeuwse land. Deze race is een absolute aanrader. Dus noteer alvast in de agenda: zaterdag 14 oktober 2017 Abeelenrace in Middelburg.