Rondje Volkerak

Geplaatst op 22-05-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bert Vlieger

Zaterdagochtend 12 mei 2023, precies een week na de glorieuze snelste tijd in de Roosenregatta 2023 weggezet te hebben, weer tijd voor een nieuwe uitdaging. 

schermafbeelding-2023-05-22-om-10-42-50

Om 11.30u verzamelen de zgn Giethoornroeiers zich bij het paviljoen om een lang lopende wens uit te laten komen: we gaan een rondje Volkerak roeien en fietsen. Prachtig weer, alleen de wind is meer dan we hadden gehoopt. Maar met de klok mee rondgaan is het veilig.

Zwemvesten mee en 12.30u gaat de Volkerak het water op richting Bovensas. Ook de fietsers gaan via Kruisland richting de picknickbanken bij de Kruisbeek. Daar de eerste wissel. De fietsploeg mag de volgende 11km op het water losgaan. Op weg naar de sluis bij Benedensas voor een heerlijke lunch verzorgd door Carla die zo, ondanks haar fysieke problemen, toch betrokken blijft. 

Goed gevoed en na een plaspauze gaat de 1e ploeg met zwemvesten aan, de sluis door richting het open water. Eerst maar eens kijken of de wind en golfslag een veilige overtocht naar de sluis van Dinteloord toelaten. De fietsploeg blijft stand-by voor het geval ze onverhoopt toch terugkomen. Na 10 minuten nog geen alarmerende berichten vanuit de boot, dus ook de fietsploeg op weg naar de jachthaven aan de Sasdijk in Dinteloord via een prachtig (fiets) dijkje.

De roeiers hebben inmiddels de sluis bij Dintelsas bereikt waar voor het eerst wat water de boot binnen kwam. Geen nood. Met sponzen en hoosblikken werd de boot netjes droog overgedragen aan de fietsploeg voor de laatste etappe. Zelf mochten de roeiers van de 1e en 3e etappe weer fietsend richting de Vlietweg. Bij de 4e brug (bij de Suikerfabriek) werd de roeiploeg nog even aangemoedigd. Net als bij de 3e, 2e en 1e brug. 

Om 17.30u zat voor iedereen de 40,5km roeien en 46km fietsen erop. 

Boot en bemanning nog schoonmaken ter afsluiting en dan met de fiets naar Mazzeltov voor een heerlijke afsluiting van een zeer geslaagde dag. Het jaarlijkse uitje van de Giethoornroeiers zat er weer op.

Rondje Volkerak; een aanrader als het veilig kan! 

 

De Giethoornroeiers.