Ook last van gele aanslag

Geplaatst op 19-08-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Stan Wulffaert

IMAG2717 (Large)Je poetst je tanden toch ook niet met CIF? Gele aanslag is een bekend verschijnsel bij onze kunststof boten. Er schijnen mensen te zijn die deze aanslag bestrijden met huishoudreiningsmiddelen zoals CIF. In feite is dat een soort vloeibare VIM. De ouderen onder ons kennen dat nog wel, een schoonmaakmiddel in poedervorm met sterk schurende eigenschappen: Goed voor het reinigen van wasbakken en smerige toiletpotten, maar niet voor de kwetsbare huid van een kunststofboot. Ook zie je mensen wel eens een groen schuursponsje gebruiken. Niet doen! De gele aanslag bestaat namelijk uit bacteriën die zich diep in de poriën van de boothuid nestelen. Daarom krijg je ze er met gewoon sop er niet uit. Door te schuren met CIF of andre aggresieve middelen krijg je ze misschien wel weg, maar je beschadigt daarmee ook de beschermdende gelcoat of verflaag van een boot. 

Binnen de vereniging is er een probaat en veilig middel beschikbaar. Dat is een cleaner op basis van organische bestanddelen. Dit middel, Antigilb, lost de bacteriën op, waarna ze makkelijk zijn te verwijderen. Eenvoudig aan te brengen met een zachte, enigszins vochtige doek en daarna licht inwrijven. Je boot ziet er weer als nieuw uit. Het is dan eigenlijk wel zaak om de boot daarna in een speciale was te zetten. 

Heb je last van gele aanslag en je wilt je boot onder handen nemen? Vraag dan aan onze materialenman Sjef Potters of je de cleaner mag gebruiken. Hij stelt je die graag ter beschikking. Poetsen moet je wel zelf doen. Veel succes. 

Cif cream 500ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEBRUIK DEZE MIDDELEN NIET OP UW BOOT