Kastelen Puzzeltocht

Geplaatst op 15-06-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Yvonne Pols

Kastelentocht 15 juni 2019foto-2 2

Het is kennelijk een gewoonte dat onze toertochten beginnen met regen. En toch is dat voor niemand een reden om af te zeggen. We krabben ons eens achter de oren, verdelen ons over de beschikbare auto's en vertrekken zonder morren naar Nieuwegein, om deel te nemen aan de kastelentocht. Daar wacht ons een warm welkom door een geolied team van de RV de Doorslag. Ons wordt een strak programma gepresenteerd vol aandachtspunten: slippen bij de sluizen, vallen bij de lage bruggen, vragen beantwoorden - want het is een puzzeltocht, op tijd terug zijn - want de catering is besteld.

 foto-4

Vanwege de regen starten we later dan gepland en wordt de tocht ingekort. Een bezoek aan het kasteel van IJsselstein schiet er helaas bij in. Maar het goede nieuws is dat we starten zonder regen. Dat wil zeggen ...... eerst verwerken we een rivier aan regenwater dat uit onze meegebrachte wherry stroomt. Die was in de uren voor vertrek op de botenwagen volgelopen. Eitje voor ons team, want vele handen maken licht werk.

 

Eenmaal op het water missen we direct de eerste puzzelvragen, want die beginnen al bij het verlaten van het vlot. Onze stuur is nog niet zover en worstelt met de papieren in zijn handen. Je hoort hem bijna denken: ik moet toch sturen (help)? De tocht voert ons door een afwisselend landschap van natuur en cultuur, via IJsselstein naar Montfoort. Daar aangekomen is het de bedoeling dat we een aantal vragen beantwoorden bij het voormalig kasteel van Montfoort. Maar ons team kiest voor de ontspanning van een lunch met elkaar. Als we de terugreis aanvaarden, missen we weer een berg aan vragen, want ja, die wachten niet tot de stuur er klaar voor is. We pakken de draad op en onderweg beginnen de antwoorden op de vragen eindelijk te dagen.

Terug op de roeivereniging worden we verwend met een Indisch buffet. Bij het heerlijke nagerecht (appeltaart met ijs) wordt ons gevraagd om een slagzin te formuleren uit onze antwoorden. Door de hoeveelheid aan gemiste antwoorden, wordt er binnen ons team driftig informatie uitgewisseld en de 'gaten' worden creatief ingevuld. Het mag duidelijk zijn dat de taart aan onze neus voorbij ging. Een ander team was benijdenswaardig goed in puzzelen.

Deze tegenslag konden we met gemak het hoofd bieden, Want uiteindeljk hadden we een heerlijke dag met elkaar. met respect voor de organisatie door de leden van de RV de Doorslag namen we afscheid van het Utrechtse en keerden we huiswaarts. Een kastelentocht zonder kastelen was meer dan de moeite waard.

foto-3 2