Jeugdkamp in Reeuwijck groot succes

Geplaatst op 18-07-2018  -  Categorie: Algemeen

“Het Duo Penotti-Monkey-Roeikamp”

In het weekend van 30 juni/1 juli zijn wij met  20 jeugdleden en een aantal begeleiders op avontuur gegaan.

Met 3 C4’tjes op de grote botenwagen en de hulp van veel rijdende ouders trokken wij op zaterdag ochtend naar Reeuwijk om daar te gaan roeien.

Van de Roei- en Zeilvereniging Gouda hebben wij nog 2 Wherry’s geleend.43178994521-587076c68c-b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat alle boten gereed waren gingen wij met 5 boten een plassentocht maken. Over de plassen, door kanalen en onder lage, smalle bruggen door (oooh, hier hebben we slippen-vallen geoefend). Met een tussenstop op een mooi natuurplekje (even uit de zon) en als eindbestemming onze slaapplek, de waterscouting Kastanujo.43178991801-6ddeec9d1f-b

Het was nog even hard werken om alle boten uit het water te halen en naar een veilige ligplaats te tillen, maar vele handen maken licht werk.

Dankzij het mooie zomerweer konden wij heerlijk buiten eten en de hele avond gezellig spelletjes doen, door en voor de jeugd.

Omdat wij in een stiltegebied zaten moesten wij om 23.00 uur buiten rustig zijn, maar binnen was het ook gezellig.

 

Na een (voor velen korte) nacht konden wij zondag ochtend heerlijk in het zonnetje ontbijten.

De boten weer in het water (wat een teamwork!) en verder roeien om uiteindelijk het rondje over de plassen af te maken en  weer bij de roeivereniging te stoppen.

Met windkracht 4-5 en hoge golven was het zowel pret als een uitdaging. Dat was toch even anders als op onze Vliet.

Nu werd ook duidelijk waarom we watervrij moeten roeien.42460686394-fb93d06e64-b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moe maar voldaan ging het hele spulletje met botenwagen en weer veel helpende ouders terug naar Roosendaal. Hier de C4’tjes weer roeiklaar maken, schoon maken en opruimen. Ook deze keer was het een plezier om te zien hoe onze jeugd samen kan werken.

Als afsluiting was er voor iedereen een ijsje.

We kijken terug op een geslaagd jeugdkamp, met dank aan de gezellige jeugd, alle helpende ouders en de vrijwilligers van onze roeivereniging.

Bijzondere dank aan Ronald voor het vervoer van de bagage naar Reeuwijk en naar Roosendaal en aan  Marco en Kees-Jan voor het rijden met de botenwagen.ac0a881c-d5b0-4812-aaee-77c2bd5745d5

En niet te vergeten de gift van vele Duo Penotti potjes en snackjes van Paul G.B., flesjes en bladen van Cable Partner en een financiële bijdrage van Paul S. En de lekkere appels, koekjes, water, ijsjes. e.d. van roeiende ouders.

Allen super bedankt!!!!!!!!

Foto’s staan in ons fotoboek. Klik hier