Hollandia Roeiwedstrijden

Geplaatst op 23-04-2017  -  Categorie: Algemeen

Dit weekend zijn de Hollandia roeiwedstrijden verroeid. Tijdens deze wedstijd worden ook de titels voor het Nederlands Kampioenschappen klein verdeeld, dit zijn de nummer in de skiff en tweezonder.

Lars Kreiter is vrijdagavond in het j18 skiffveld gestart met een time-trial, voor een plekje in de volgende ronde. Vanwege blessureleed aan zijn hand heeft Lars niet kunnen laten zien wat hij in huis heeft. Hij mocht zich zondag melden in de F finale, maar heeft zich vanwege de blessure moeten terugtrekken.

Janey van As en Lieve Nijland roeide zaterdagmorgen hun voorwedstrijd in de m182x. Tot de 1500 meter lagen zij achter op de de andere boten, maar met een sterke laatste 500 meter schoven zij weer goed het veld in. Dit was voldoende om een plaats in te nemen in de A finale.De gehele finale hebben ze zij aan zij gelegen voor de 3de plek met de Alphen/Ruyter combiploeg. Bij de 1500 meter leken Janey en Lieve een goede voorsprong te hebben, maar op de finishlijn wisten ze met 2/100 seconden voorsprong nipt de 3de plaats te bemachtigen!