Heen en Weer 2023

Geplaatst op 22-10-2023  -  Categorie: Algemeen

Tussen twee erg regenachtige dagen in was er zaterdag 14 oktober een mooie dag met slechts een enkele bui. Een uitgelezen dag voor een roeitocht richting de Heen. Dit jaar zelfs nog iets verder, want het keerpunt van de route lag bij Benedensas. Met 30 deelnemers waren mooi 3 boten vol.

2023-heen-en-weer-2 2

Handen aan de boorden en om 10.00 uur ging de eerste boot van start. Een stevige westenwind maakte van de derde etappe van de Dinteloordseweg naar Benedensas een echte uitdaging. De chocomel en appelflappen hier hadden onze kanjers wel verdiend.

2023-heen-en-weer-3

De roeiers kregen te maken met allerlei verschillende wisselplaatsen. Bij de parkeerplaats Dinteloordseweg was er een behoorlijk hoogteverschil tussen boot en vaste wal. Het vlot bij Benedensas zorgde voor natte voeten als mensen dicht bij elkaar stonden. En het vlot bij de Veerdijk kan stevig schommelen bij teveel mensen tegelijk op het vlot. Het beste vlot lag bij de boomgaard (Bolspolder), gebruikt als wisselpunt 1 en 5.

2023-heen-en-weer-4 2023-heen-en-weer-2

 

Daar was door handige leden een perfect vlot gebouwd. De eerste boot had op de terugweg door wind- en spierkracht een zodanige snelheid ontwikkeld dat zij hier aankwamen voordat de posten er waren. Zij bewezen dat op dit vlot ook zonder aanwijzingen van de organisatie prima gewisseld kan worden. Bij terugkomst bij de RRV was er voor alle deelnemers heerlijke asperge- en/of tomatensoep. Al met al kunnen we terugkijken op een sfeervolle sportieve dag.

Het 'Heen en Weer'-team