Head of the River

Geplaatst op 19-03-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Bron: Astrid Aarts (foto)

Zaterdag 18 en zondag 19 maart is de Head of the River verroeid. Drie Roosendaalse ploegen hebben 8 km over de Amstel gevaren van Amsterdam naar Oudekerk aan de Amstel.

De mannenacht is zaterdag van start gegaan in het veteranenveld. Paul Schaminee, Ad van Ooststroom, Kees Ijzerman, Harry Spaas, Fred van Oostveen, Paul Gmelich, Arnoud Fortgens en Ad Pot met stuurvrouw Elske hadden lekker geroeid en zijn in de HVH-veld (heren veteranen H, waarbij de gemiddelde leeftjd minstens 70 is) 10de geworden. In het 'totale' veterenanenveld vanaf 55 jaar hebben zij een 50ste plek behaald.

Zondag hebben Lieve Nijland en Janey van As met Manouk Vorselaar (TOR) en Florence Anselot (Antwerpen) gecombineerd in het M184* (meisjes 18 dubbelvier met stuur). Jojanneke Visscher (RV de Laak) stuurde de meiden over het steeds woeliger wordende water. Ze hebben een 6de plaats bemachtigd in een veld van 9 - dat overigens bijna geheel uit combinatieploegen bestond.

Lars Kreiter was ook dit weekend op de Amstel te vinden met zijn combinatieploeg. Vorige week won hij met deze ploeg vier blikken op de Heineken Roeivierkamp.Op de Head of the River nam de WK jongensacht ook deel, zij waren helaas een maatje te groot voor Lars en zijn ploeggenoten. Lars moest dit keer genoegen nemen met een tweede plaats.