Ganzeregatta

Geplaatst op 05-03-2017  -  Categorie: Algemeen

Zaterdag 4 maart - De Roosendaalse roeivereniging was ook dit jaar goed vertegenwoordigd op de Ganzeregatta van roeivereniging Scaldis in Goes. Met een voorspelde windkracht 4 mee, leek een wedstrijd van 4,3 kilometer van de oude haven naar het Goese Sas goed te doen. Vorig jaar was de Ganzeregatta goed voor 1 blik en een baanrecord. Wat heeft de Ganzeregatta dit jaar opgeleverd?

Simone en Renée trapten voor de Roosendaalse de wedstrijd af. Met enigszins oponthoud door enkele C4-en behaalden zij een 2de plaats in het D2x veld in een tijd van 18.59. Arjan en Denise waren zeer tevreden over hun race, en hun 4de plaats in het mixed 2x veld (18.10). Peter, Arnold, Marc en Willem met Karin als stuur namen de 5de plaats in H4* veld (18.53).

In het middagblok was de wind was gaan liggen, en eindigde Jurgen in de H1x met een 4de plaats. Petra en Lisette werden 3de in het D2x veld (19.17) en Vera en Veronique behaalden  blik in hetzelfde veld met een tijd van 18.23. Met de 2de plaats van Simone en Renée was de top 3 volledig gevuld door de dames van de Roosendaalse.

Ria, Henny, Lisette en Ineke met stuur Anita hebben de nieuwe 4+ 'Huub van Oosterhout' meegenomen naar een wedstrijd. Helaas hadden ze geen tegenstand, maar wel een prima tijd verroeid (20.24). Deze tijd was niet snel genoeg om hun eigen baanrecord uit 2015 te verbeteren. De jonge mannen Robin, Justin, Mitchell en Christiaan, gestuurd door Lies tegen de mannen van Karin, die in het eerste blok gestart waren. De mannen van Lies behaalden een 2de plaats (17.11). Guus, Huub, Johan en Henk eindigden in het H4x veld met tijd van 18.08.

Een baanrecord minder dan vorig jaar, maar desondanks was de Roosendaalse roeivereniging dit jaar goed voor een 2de plaats in het verenigingsklassement.

Bekijk alle uitslagen en tijden in perspectief, en krijg een indruk van de wedstrijd via het fotoboek (foto's gemaakt door Roeland van de Velde) en de filmpjes van Scaldis en PZC.