Fulda Weser KNRB toertocht

Geplaatst op 07-09-2023  -  Categorie: Algemeen

Afgelopen weekend hebben 4 leden van de RRV  (Carola, Jaap, Liza en Marijke) één van de meerdaagse toertochten van de KNRB geroeid. Op donderdag 24 augustus werd met eigen auto naar Hann. Münden gereden, alwaar een uitstekend hotel was geboekt. ’s Avonds konden we genieten van een gezamenlijke maaltijd met alle 32 deelnemers van verschillende roeiclubs in heel Nederland. De volgende ochtend werden we per bus naar Kassel gebracht.

Na het afladen en uitrusten van de 8 wherry’s (van de KNRB) begon de eerste dagtocht: stroomafwaarts over de Fulda richting Hann. Münden. Onderweg werden 4 sluizen gepasseerd, waarvan 1 een hoogteverschil van bijna 10 meter moest overbruggen. Een belevenis op zich. Maar: appeltje eitje. De volgende dag ging de tocht verder naar Bad Karlshafen, waarbij al na 1 km de (voor ons) laatste sluis moest worden genomen. Vlak daarna werd de Fulda de Weser, en kregen we duidelijk meer stroming. Haalden we de eerste dag 8 á 9 km p.u., nu kwam de vaart erin en roeiden we met gemak 12 km p.u. Nadeel was wel dat het aanleggen tegen de stroom in nu flink wat inspanning kostte! De laatste dag roeiden we van Bad Karlshafen naar Holzminden. Daar werden de boten uit het water gehaald, en op het gras klaargelegd voor de volgende ploeg die in eveneens drie etapes verder zouden roeien naar Minden.

Ondanks het wisselvallige weer met zon, maar ook fikse regenbuien en zelfs onweer was het een onvergetelijke tocht door een prachtige omgeving en met gezellige mensen. Een echte aanrader!