Friesland Weekend toertocht

Geplaatst op 07-09-2023  -  Categorie: Algemeen
friesland1

Eindelijk was het zover de toertocht Friesland stond voor de deur, en met schitterend weer in het vooruitzicht hadden we er allemaal erg veel zin in. Dus  vertrokken we met 10 dames sterk vrijdag 1 september in de vroege ochtend richting Heerenveen, waar we na een heerlijke tussenstop bij Haje voor een heerlijke koffie, rond de middag aankwamen bij de roeivereniging.

Na de kennismaking gingen we ons mobiliseren en twee C4 boten te water leggen en voorzien van de nodige uitrusting, zoals pikhaken, stootkussens, hooskannen etc. Dus het beloofde een spannende tocht te worden. En inderdaad de slippen en vallen techniek kwam al snel aan de orde en het roeien in kleine dorpjes met veel pleziervaart was zeker voor de stuur een mooie uitdaging.

Wat een heerlijk middagje roeien waarna richting ons hotel Goerres in Akkrum vertrokken, een mooie stekje aan het water waar we in de avond verwend zijn met een heerlijke 3 gangen maaltijd. Na het eten uiteraard nog lekker geborreld en gezellig gekletst en vooral erg veel gelachen, de meest bijzondere verhalen zijn ter hore gekomen. Van lieverlee allemaal in bed gerold en na een heerlijke nachtrust weer vroeg uit te veren voor onze tweede etappe.

Het ontbijt was zeker een goed begin van de dag erg uitgebreid met verse broodjes, yoghurtjes, fruit etc. kortom te veel om op te noemen. Onze tweede tocht vanuit de roeivereniging in Heerenveen ging oa. door Akkrum en we roeiden ook een klein stukje van de turfvaartroute. Het was een erg schitterende dag met diverse stops voor koffie en een eigen gemaakte lunch. Onderweg door erg mooie natuur en dorpjes geroeid en vooral erg veel vissers gezien, verbazingwekkend hoeveel vissers je aan de rivierkant op een rijtje kunt zetten.

Na een lange roei dag kwamen we erg moe maar voldaan weer aan in ons hotel, uiteraard weer heerlijk gegeten en deze avond ging bij menigeen wel het lampje uit, dus we lagen allemaal bijtijds in ons mandje. De laatste ochtend nog een heerlijk tochtje gemaakt over de Friese wateren en na een gezellige gezamenlijke lunch weer richting Brabant vertrokken.

Kort samengevat kunnen we zeggen dat we een heerlijk weekend achter de rug hebben met mooi roeiwater, heerlijk weer en supergezellige mensen, zeker voor herhaling vatbaar.

Lieve groetjes

Katrin, Marja, Liesbeth, Larissa, Marian, José, Ine, Marion, Elske en Corien