Eerstejaars toertocht naar Bovensas

Geplaatst op 21-08-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Elly Hertogh red Stan Wulffaert, foto's Roel van der Velde

Op zondag 18 september staat de traditionele toertocht naar Bovensas voor nieuwkomers op het programma. Het is een mooie traditie binnen de Roosendaalse Roeivereniging dat de tweedejaars roeiers voor de nieuwkomers binnen de club én hun instructeurs een toertocht organiseren naar het Bovensas. De tocht voert je in een ontspannen roeitempo naar het Bovensas.“Het is alsof je een ansichtkaart binnenvaart,” zo beschreef een eerdere deelnemer na afloop deze idyllische plek tussen Kruisland en Steenbergen.

Wat houdt de toertocht precies in?
Alle deelnemers worden gemengd over de boten verdeeld: eerstejaars, instructeurs, en natuurlijk ook de tweedejaars. Zo is er telkens een mooie mix van diverse niveaus aan boord.

Amerikaans
Deelname aan de tocht is gratis, maar er zit wel een Amerikaans tintje aan. De club zorgt voor de boten en de koffie, aan de deelnemers wordt gevraagd om zelf een hapje / drankje naar eigen keuze mee te brengen.

Picknick
De start is vanuit het clubhuis. Na een roeitocht van zo’n 1,5 uur worden de boten aangelegd vlak bij de Sluis in het Bovensas. Er is daar een uitgelezen picknickplek om even uit te rusten en te genieten van al het lekkers dat iedereen heeft meegebracht.

De tijden zijn als volgt:

09.45 uur:       aanwezig op de club

10.00 uur:       handen aan de boorden

10.15 uur:       bomend uitzetten en … go!

11.45 uur:       aankomst bij de Sluis in het Bovensas (richttijd)

12.00 uur:       picknick

13.00 uur:       terugtocht

14.30 uur:       aankomst bij het clubhuis van de Roosendaalse

15.00 uur:       na het poetsen en opruimen nog even tijd voor een drankje en wat napraten

Kom je ook?
Je kunt je inschrijven via de intekenlijst in het clubhuis. Wil je nog iemand meebrengen, dan mag dat natuurlijk. Voor hem / haar gelden dan wel dezelfde afspraken én de smakelijke uitdaging.

Elly Hertogh en Monique Stroeken

Klik hier voor een uitgebreide foto impressie van de tocht van vorig jaar: 


21604309029 3aeae26269 z21168496854 9281966fce k