Communicatie KNRB 13 oktober

Geplaatst op 13-10-2020  -  Categorie: Corona  -  Auteur: Marc Gijsberts

Beste verenigingsbestuurder,

Uit deze persconferentie is gebleken dat de eerder aangekondigde maatregelen niet het gehoopte effect hebben gehad. Daardoor zijn er vanavond strengere maatregelen aangekondigd die ook betrekking hebben op de roeisport.

Het is op dit tijdstip van berichtgeving te kort dag om de consequenties concreet voor u te maken. Duidelijk is wel dat de roeisport door deze aangescherpte maatregelen in de basis terug gaat naar STADIUM 2. Een afwijking ten opzichte van 11 mei is de leeftijdsgrens. Roeien in een meerpersoonsboot is toegestaan tot en met 18 jaar.

De regels die in dit stadium gelden zijn als volgt:

  • -          Roeiwedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan
  • -          Loodsen kunnen open onder voorwaarden.
  • -          Roeiers tot en met 18 jaar mogen roeien in alle boottypen.
  • -         Roeiers vanaf achttien (18) jaar mogen alleen roeien in éénpersoonsboten, tenzij de roeiers uit één (1) huishouden komen met een maximum van vier (4) personen.
  • -          Verenigingsgebouw is gesloten.
  • -          Kleedkamers zijn gesloten.
  • -          Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.

Zoals bekend handelt de KNRB in lijn met het beleid van NOC*NSF, maar de landelijke koepel is nog drukdoende bezig om dit expliciet te maken zodat zij dit morgenochtend kunnen communiceren. Ook streven zij er naar uiterlijk morgenavond het protocol verantwoord sporten en de FAQ hierop aan te passen en te publiceren. Op basis hiervan en de regelgeving in stadium 2 passen wij het roeispecifieke protocol ook zo spoedig mogelijk aan, zodat dit handvatten geeft om jullie vereniging weer opnieuw in te richten. Zodra het protocol is vernieuwd ontvangen jullie hier bericht over.

Verder is trainen in binnen accommodaties toegestaan met een maximum van dertig (30) per zelfstandige ruimte en met anderhalve meter (1,5) afstand. Het is van belang te benadrukken dat voorafgaand, tijdens en na de roei-activiteit de anderhalve meter (1,5) regel leidend is.