Blik op de Tweehead

Geplaatst op 05-04-2016  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Veronique Schijvenaars

Amsterdam  2 en 3 april - Deze zaterdag vond op de Amstel de Jeugd- en Tweehead plaats, op zondag de Skiffhead. Het parcours is 7,5 km en volgt de slingerende bochten en bruggen van de Amstel. Simone Voets en Renée Jonkman legden deze route strak en snel af en hebben in het DVF2x blik behaald.

Zaterdagmorgen startte Lars Kreiter samen met Jasper Joordens van de Maastrichtse roeivereniging de Jeugdhead. Deze 2,5 km roeide hij samen met Jasper Joordens in de J162x. Lars had iets meer moeite met de Berlagebrug waardoor de jongens een aantal seconden vertraging opliepen. Alsnog wisten zij van de 15 ploegen een mooie 3de plaats te behalen.

Waar vorig jaar de organisatie moest beslissen over het afblazen van de wedstrijd in verband met de harde wind, was er dit jaar geen reden tot klagen over het weer. In de middag brak de zon af en toe door en was het tijd voor de Tweehead. Rogier Gmelich en Bart Magnus roeiden als eerste Roosendaalse ploeg weg bij de start voor de 7,5 km. Zij hebben overall een 22ste plaats behaald, binnen het VC2x is dit een 7de plaats van de 8 gefinishte ploegen. Simone en Renée eindigden overall 15de van de 25 DV2x ploegen, dit was zoals benoemd goed voor een 1ste plaats in het DVD2x veld. Vera van de Velde en Veronique Schijvenaars roeiden in het DCl2x veld. Voor Vera was het een goede kennismaking met het brede water van de Amstel. Aan haar stuurkunsten heeft de 9de plaats van de 13 ploegen niet gelegen.

Tijdens de Skiffhead op zondag was Lars ook weer te vinden in Amsterdam, ditmaal voor 4 km. Deze dag eindigde Lars op een 4de plaats, van de 35 jongens. Jurgen Constandse is niet te missen op wedstrijden en was dan ook de Roosendaalse vertegenwoordiging in het V1x veld. Tevreden over het resultaat is Jurgen niet, maar hij wist alsnog een 18de plaats van de 24 VD1x mannen te bemachtigen. Overall was dit goed voor een 106de plaats in het grote veld van 172 veteranen skiffeurs. Als laatste Roosendaalse roeier ging Wouter Constandse van start. Hij leek meer te genieten van de zon en besloot de race niet uit te roeien.