Een heerlijke Biesbosch toertocht

Geplaatst op 24-05-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Ans Hennes, red Stan Wulffaert

Een heerlijke voorjaarstoertocht in de Hollandse Biesbosch die naar meer smaakt. Met een gezelschap van 16 roeiers vertrekken we op zondag 14 mei naar de Dordtse (KDR&ZV) aan het Wantijpark in Dordrecht. Daar worden we al om 9.30 uur door onze gastheer Cees Bos hartelijk welkom geheten. Onze roeilocatie voor deze dag is een uitgestrekt zoetwatergetijdengebied met een waar doolhof aan rivieren, kreken en eilanden.

p5144054-mediumWe mogen gebruik maken van het materiaal van de Dordtse. Na het bewonderen van het botenhuis en de indoor roeibak beginnen we vol verwachting aan onze toertocht.

Onderweg zien we weliswaar geen visarend en bevers, maar worden we wel getrakteerd op prachtige doorkijkjes en op licht stromend water (heen stroom tegen en terug ook !!!!). Slechts één spetterende hoosbui krijgen we te verduren. Een picknick tussen de middag in het zonnetje op de Paardenwei. Al met al een heerlijke tocht die nog wel iets langer had mogen duren. Dat zal een volgende keer zeker geregeld worden.

Ter afsluiting een hapje gegeten in Villa Augustus in Dordrecht. Al met al een topdag, op naar de volgende toertocht!

Ans

p5144059-smallimg-6646