Abeelenrace Middelburg 2022

Geplaatst op 26-09-2022  -  Categorie: Algemeen

Wind bepalend tijdens zware Abeelenrace

img-20220924-wa0020

De koffie pruttelde, de bolussen waren in aantocht en de rugnummers lagen klaar toen we afgelopen zaterdag 24 september arriveerden bij roeivereniging de Honte in Middelburg. Het was de dag van de vijf kilometer lange Abeelenrace over het Kanaal van Walcheren. Een wedstrijd die gekenmerkt werd door een kneuterige gezelligheid bij het clubhuis.

 

De race zelf was allesbehalve kneuterig. Vier Roosendaalse ploegen trotseerden een harde wind op kop in de eerste heat. Skiffeurs Henk en Jurgen en de damesdubbeltwee met Petra en Lisette waren het er unaniem over eens: het was overleven. “Het eerste stukje ging nog redelijk, maar het lange rechte stuk was echt ploeteren. Zeker met die harde windvlagen die je riem alle kanten op deden schieten en de boot bijna stillegden.”

 

De mannenvier met Michel, Wilbert, Peter en Rob kwam wel enthousiast de boot uit. “Dit was leuk! Wij hebben lekker geroeid, alles gegeven en lekker doorgehaald.” Na de eerste heat waren zij de snelste in hun categorie. Die koppositie verloren zij na de tweede heat, waarin de wind wat was gaan liggen en bleven de windvlagen achterwege. Geen blikken voor de RRV, maar wel een gezellige wedstrijddag rijker.