headerfoto

Sport, natuur en gezelligheid

Roeien is een sport voor alle leeftijden. Buiten zijn, bewegen, leuke activiteiten en mooi roeiwater; dat is roeien bij de Roosendaalse Roeivereniging in een notendop. We zijn een actieve vereniging waar sportiviteit wordt gecombineerd met gezelligheid.

Roeien bij de Roosendaalse Roeivereniging

Op 9 februari 1988 werd de Roosendaalse Roeivereniging (RRV) opgericht. Inmiddels telt de vereniging ongeveer 300 leden. In de loop der jaren is er een ruime botenloods met werkplaats en een prachtig paviljoen met het mooiste terras van Roosendaal neergezet. De loods ligt vol met boten: van skiffs (eenpersoonsboot) tot achten, van stabiele boten voor beginners en toerroeiers tot snelle wedstrijdboten.

Bij roeien gebruik je één of twee riemen om de boot vooruit te krijgen. Dit noemen we boordroeien (één riem per roeier) en scullen (twee riemen). Lees meer over roeien bij de RRV.

Voor iedereen

Roeien is een sport voor iedereen: ons jongste lid is 10 jaar oud, het oudste lid 80+. Je bent lekker buiten en traint je hele lichaam. Dit trainen kan op het niveau dat bij jou past: van intensieve trainingsschema's tot één keer per week relaxed toeren. En alles daartussen.

Voor nieuwe leden hebben we instructieprogramma, zodat je de roeihaal goed onder de knie krijgt. Ook gaan we in op onderhoud van het materiaal en veiligheid op het water. Na de basisinstructie kun je in principe alle kanten op, afhankelijk van jouw ambities: recreatief roeien op de mooie Roosendaalse Vliet, meedoen aan toertochten of trainen voor wedstrijden.

Interesse?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het roeien en onze vereniging? Meld je via het formulier hieronder aan voor een proefles en ervaar het roeigevoel. Of kom op zaterdag- of zondagochtend gewoon eens kijken. Er zijn dan altijd wel leden die je wat meer willen vertellen. Lees meer over lid worden bij de RRV.

Beveiligingscode Beveiligingscode