Blik op regiowedstrijden

Geplaatst op 24-04-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Stan Wulffaert

Eindhoven, 17 april 2016 - Roosendaals blik tijdens regiowedstrijden. Op zondag 17 april heeft de jeugd tot en met 18 jaar van tien roeiverenigingen uit zuid Nederland op het Eindhovens kanaal tegen elkaar geroeid. Er werd geroeid in de skiff, dubbeltwee, C4, gladde vier en acht. Het was een bewolkte dag, maar met geregeld  zon en een fris windje.

IMG 0291IMG 0322

 Bij regiowedstrijden staat de sportiviteit voorop en werken alle verenigingen samen om te zorgen dat alle deelnemers meerdere nummers kunnen roeien.  Zo kon de Roosendaalse C4 ondanks ziekte van Mats en Naut (die vreselijk baalden dat ze niet mee konden) toch starten als combi van roeisters van drie verenigingen, te weten Beatrix (2), het Tilburgse TOR (1) en de Roosendaalse (1) met een Roosendaalse stuur. Nog nooit samen geroeid, maar wel gewonnen in hun klasse.

Er was ook blik voor de 16+ jongensvier met Martijn, Xander, Yuri, Tristan en Lucas als stuur. Zij hebben na een vliegende start de 400 m afgelegd in 1:29:1. Lucas was zo’n fanatieke stuur dat er na de wedstrijd gevraagd werd of hij diegene was die tot op het vlot te horen was (ver na de finish). Ja dus.

 

 

Lies heeft in maar liefst vier combi-boten geroeid: De winnende C4, in het J14-2x veld werd ze derde  met haar neef Julius van Hertogh uit Den Bosch,  zo ook  in het M14-2x veld met Marije van TOR en tot slot in een acht met roeiers van De Drie Provinciën (DDP).

De regiowedstrijden worden geroeid in boten van de gastvereniging, afgelopen weekend dus Beatrix. Soms past dat prima, maar het kan ook zijn dat je, zoals de jongens, in een wat “kleine” vier terechtkomt met 1 cm tot de eindstop en riemen die met klikringen op hoogte gebracht moeten worden.

Hulp gevraagd op zondag 239 mei
Op zondag 29 mei is het de beurt van de Roosendaalse om de regiowedstrijden te organiseren. Dat vraagt de inzet van veel mensen voor de start, de finish, de bar, het coachbootje enz. Heb je zin om mee te helpen om er weer een gezellige sportieve dag voor de jeugd van te maken, dan kun je je per e-mail aanmelden bij Paul Gmelich pgmelic[at]home.nl .          

Uitslagen: www.ervbeatrix.nl/prod/regio_Beatrix_17_april_2016_V9_-_uitslagen.pdf

 IMG 0292IMG 0341