3x blik (!) Beatrixrace 2023

Geplaatst op 03-12-2023  -  Categorie: Algemeen

Zondagmorgen 26 november namen Joris Constandse, Jurgen Constandse en Tara van Veen deel aan de Beatrix Winter Race. De wedstrijd ging over een afstand van 6000m, Joris in het H1x S veld en Jurgen in het H1x F veld en Tara in het M181x veld.

2023-beatrix-4 2023-beatrix-3 2023-beatrix-2

Het was de 1e keer voor Tara dat zij op het Eindhovense roeiwater startte. Tara: ”Bij de start was ik niet erg zenuwachtig omdat je niet tegelijk start. In het begin van de race ging ik iets harder dan normaal en heb daarna gezocht naar het gemiddelde waarop ik 'steady state' goed door kon roeien zodat ik nog genoeg over had voor een sterke finish. De baan was wel smaller dan de Roosendaalse Vliet en je moest goed opletten bij het inlopen van een andere ploeg.

Ik ben ook erg blij met mijn 1e plaats met een tijd van 29:37.8 en ook sneller dan de D1x. Joris: Ik had beter gehoopt maar dat was niet mogelijk na een week stevig verkouden te zijn geweest. En ook nog de Suikerrace in mijn benen had. Maar desondanks ben ik tevreden met mijn 1e plaats met een tijd van 26:33.6”

Jurgen: ”Al waren er heel wat deelnemers in de 1e heat iedereen ging snel gedisciplineerd op startvolgorde liggen. Eenmaal van start ging het best goed. Joris was al snel de eerste bocht door dus zat ik een beetje eenzaam op het water. De concurrentie bleef wat achter totdat een mix 2x op mij inliep Dat geeft toch een prikkel om nog extra te geven. Bij de finish een compliment van de mix 2 dat het lang duurde voordat ze mij ingehaald hadden.

Dan heb je daar toch een goed gevoel bij. Maar nooit had ik gedacht dat ik blik zou trekken, tijd 28:08.7

En zeker dat de RRV met 3 blikken naar huis gingen Deze wedstrijd was een goede afsluiting van een toch wel onstuimig seizoen.

Winnen is de kroon op je trainingsarbeid maar eigenlijk is het meedoen ook heel belangrijk voor regionale roeisport! Ga naar een wedstrijd van een andere vereniging dan komen zij in de regel sneller naar je eigen wedstrijd.!”